Mina rutiner | i hemmet

2015-02-27 >> 12:47:03
Hejsan! Nu har jag rutiner här hemma som jag följer varje dag för annars skulle hemmet se ut som första världskriget, klivar upp och äter frukost, kollar om man har fått någon tidning och kollar igenom räkningar och lägger dem i ordning, sen duschar jag varannan dag och kör sen hela lägenheten med att plocka upp allt som inte hör till i rummet. Vad har ni för rutiner i hemmet?
 
 
 

Sneak peak | Göteborg

2015-02-26 >> 11:03:45
Hejsan! Tänkte blogga lite innan jag sticker till Göteborg med dottern för vi ska till Horse showen som börjar 18:00!! Gjort iordning allt här hemma så när jag kommer hem inatt så är det bara att lägga sig och sova. Vad ska ni göra idag?
 
 

Be My Hero

2015-02-25 >> 19:11:20
Hello! Har haft en slapp dag idag igen, började med att väcka Tindra och fixa frukost till oss båda. Otroligt att jag går upp så tidigt när jag egentligen kan sova lite längre men det känns bättre att vara social med dottern innan hon går till skolan! Så när hon hade gått så kollade jag på film och njöt av tystnaden! Kollade igenom hela filmen och sen började jag plocka lite här hemma så man slapp och tänka på det . Men sen somnade jag i soffan och vaknade av att någon ringde på dörren. Promenera till dörren och där stod Tindra och ville komma in men hon har nyckel men vill såklart att jag ska öppna åt henne.. hihi! Jag började laga mat till oss och det blev kålsoppa med köttfärs och det var så underbart gott. Hoppas ni har haft en lugn dag! Kram
 
 
 
 
 

Sweet home

2015-02-23 >> 23:12:00
Hej mina pluttisar! Jag tänkte berätta om resan som jag åkte iväg i lördags och kom hem idag. Hade med mig min vän Emilia och min dotter Tindra.. hihi vi var så himla sugna på att åka iväg och komma ifrån Sverige ett tag! Så vi tog min bil och bilresan tog väl 2 timmar pga kö och att jag ville köra lugnt dit upp. Parkerade bilen närheten av terminalen och checkade in och fick vänta i 30 minuter innan vi kliva på och kolla in våran hytt. Super mysig hytt som var lagom för oss och vi packade upp våra saker och sen började vi gå runt på båten och kollade var taxfree var och vad de hade för saker att sälja på båten! Vi hittade en restaurang som Emili valde och såklart var det den dyraste matstället på hela båten. När vi hade ätit klart så gick vi till hytten och vilade en stund. Inom 1 timme efter det så provade Emilia att spela lite, shoppa alkohol och sen drack vi lite drinkar (jag och tindra drack akoholfria drinkar). Började bli trötta runt 1-2 så vi la oss så vi var pigga för Helsingfors vistelsen.. Men vi gick upp skapligt och gick runt och hittade ett café som verkade mysigt men dyr som satan och själva frukosten var inte ens bra men vi käkade upp och tackade för oss. Vi hittade domkyrkan så vi gick dit och kollade in stället och tände såklart ett ljus för dem vi kände som har lämnat oss här på jorden. Här kommer några bilder från resan.
 
 
Har ni haft ett bra sportlov?
 
 
 
 
 
 
 

Läppar | colors

2015-02-23 >> 16:59:00
Jag har en dotter här hemma som hjälper mig att tipsa mig om smink och ibland vet jag inte om jag ska lita på henne? Att hon vågar sticka ut är hennes grej och jag är mer som alla andra att bara vara. Bara jag som är så?! Just nu kommer ett tips från dottern eftersom jag kollade upp vad för sorts färg på läppara hon kollade på under båtresan. Bra för er som är som min dotter... All tips kommer från mig eller dottern!
 
 
Bilderna visar vad för sorts färg som tydligen är populärt för barn/ungdomar .. Hihi lite roligt att jag tar inspiration från en 10 åring. Vilken av dessa är eran favorit?
 
 

Mitt favorit smink produkter!

2015-02-23 >> 15:50:18
Hej! Har nu kommit hem från kryssningen med kompisen och dottern.. och det var en rolig resa men samtidigt så blev dottern sjösjuk så resan hem blev att spendera i hytten. Såklart hann vi göra en massa roligt på båten och i Finland.. hihi.
 
 
Dessa är mina favoriter i smink förresten, gillar ni några av dem?
 
 
 

Min Instagram

2015-02-20 >> 21:32:25
Ni kan även följa mig på instagram! Jag försöker lägga ut varje dag men om ni gillar roliga bilder så checka in..
 
 
 

Black Spring

2015-02-19 >> 15:55:33
Hejsan! Bara jag som är lite taggad inför lördag?! Känslan att åka iväg med en kompis och dottern och släppa allt här hemma. För det är inte så ofta man åker iväg och njuter av livet. Dest bästa är att vi ska till Finland och kommer hem på måndag! Jag hade velat ha på mig dessa kläder när man åker iväg men tyvärr har man inte dessa pengar just nu!!!
 
 
Ha en underbar dag
 
 
xx Annica
 
 

cozy day |

2015-02-18 >> 21:05:14
Hej på er! Tänkte meddela att min chef tyckte att jag borde gå hem för jag har såpass ont nu att jag inte kan röra på mig.. Haha äntligen någon som förstår mig. Igår var jag hos en läkare och hon såg att jag inte kan gå normalt för jag halta fram och hon fick hjälpa mig att räta ut benen osv men ändå säger människan att jag kan jobba 50%
 
 
Varför kan hon avgöra genom att bara titta på mig och hon skriva på mitt sjukintyg att jag kan inte gå heller och att mitt jobb är väldigt ansträngande ? √
 
 
 
 
Här har man fått lite tur så inom en snar framtid så ska jag , Tindra och Emilia åka på en kryssning och lämnat allt hemma ett tag! xx Annica
 

6 saker att göra på sportlovet

2015-02-17 >> 12:32:00
1. Det är nu man ska passa på att göra något man inte brukar göra med sin bästa vän eller med sin pojkvän. Så första tipset är att gå på bio, så jag rekommenderar att gå på Fifty shades of Grey eller om ni är för unga så kan ni gå på Big Hero 6 istället.
 
2. Det här är mer för vuxna som kanske sliter och har aldrig tid för sig själva. Se till att fixa barnvakt eller be pojkvännen/sambon ta barnen så åk du till den bästa Salongen i stan och njut av någon behandling t ex PORRENGÖRING eller MANICURE, och detta gör att ni känner er fräschare.
 
3. Det finns även dom som inte har råd att göra något alls. För er kan jag tipsa att ni kanske har garn/tyg hemma att kanske lära er att sticka eller göra om kläderna.
 
4. Den här veckan brukar man alltid passa på att åka iväg någonstans. T ex vissa av oss vill komma ifrån snön ett tag men har inte råd att åka utomlands, men man kan ta en kryssning och bara åka iväg och njuta av båten har att erbjuda. T ex Tallin eller Helsingfors.
 
5. Det finns även de som vill prova på nya sporter under sportlovet. Som t ex lära sig att rida eller börja rida på en ridskola. Du kanske har en egen häst så kanske åker iväg på något ridläger under sportlovet. Det är roligt det med.
 
6. Träna och njut av lugnet för många brukar åka iväg denna vecka med familjen. Om du har gymkort så använd det flitigt eller så kan du träna ute med dina vänner, eftersom SPORTlov heter lovet så utför sport..
 
 
Hoppas ni gillade tipsen! xx Annica

Min åsikt om Klagomål |

2015-02-15 >> 17:08:30
 
Klagomål är ganska vanligt i dagens samhälle. Många där ute klagar på vad andra människor gör och vad de har för åsikt. Klagomål är kan även vara något bra för andra människor&företag för att de ska kunna förändras.
 
 
Jag fick klagomål för jag valde att behålla mitt barn och de frågade aldrig om min åsikt för deras åsikt var mycket bättre tyckte de. Att få höra av andra att man är en idiot som är ensamstående mamma och är ensam med 2 barn. Jag har nu istället ögonen på mig för de vill att jag ska misslyckas men än så länge har jag klarat mig galant och jag vet att det är tufft att vara ensamstående oavsett hur många barn man har men är man medveten om att man blir själv så lever man efter det.
 
Det finns även de som klagade på mig för mitt beteende och det tar jag mer som feedback för jag var inte medveten att jag kanske var lite för grov i munnen, utan jag tog till mig och ändra mitt sätt och nu trivs alla andra med mig och jag också. Men har även sätt på fb hur människor gnäller på människor som de inte känner alls utan mer bedömmer genom att se dem på långt håll, det får mig att tänka att klaga på andra för hur de äter eller vad de har på sig är inte okej. Gnälla för de inte lever som du gör är bara patetiskt för det är deras liv och de trivs säkert med det men skulle de bete sig som en idiot så tycker jag man kan sätta ner foten och säga ifrån att de måste sluta för detta är inte okej. Sedan har det kanske ett tufft liv men personen måste då hantera det själv eller få hjälp, men klaga på en annan människa öppet utan att personen får veta det, då undrar jag hur ska personen kunna ändra på sig eller veta att beteendet är inte okej. Såklart är det lättare att klaga på andra och inte tänker sig för vad man är för människa själv, det är jag medveten om att jag har varit dålig på det förr. Exempel när jag var yngre så gjorde jag aldrig fel utan det var fel på andra hela tiden och tyckte det var "Roligt" att prata skit om personen bakom ryggen, men nu är jag mer tvärtom. Ska personen som klagar på mig vad jag har på mig eller sminkar mig få trycka ner mig, den personen har rätt att klaga att jag äter en bulle eller två efter maten?! Klaga på något som drabbar dig istället eller andra, det är mer bättre klagomål än att lägga energi på att klaga på någons individs levnadssätt. Och vill jag äta eller dricka gott utan att det drabbar andra så är det upp till mig..
 
 
 

Glad Alla ♥Dag

2015-02-15 >> 11:21:24
Hejsan! Hoppsan så glömde jag blogga igår! Jag var hemma hela dagen för jag hade så ont i kroppen och hade ingen lust att gå någonstans. Det gjorde ingenting för oss för det är bara skönt att bara slappa här hemma, vi gav varandra presenter, frukost på sängen, god middag och såklart ligga i badet och bara njuta ♥ Om man inte har pojkvän så får man ha det mysigt med dottern på denna dag.. Hoppas ni hade det lika mysigt som vi. Jag har inget att gnälla över även om jag inte tycker om att fira denna dag men dottern gör så att man gör det för hennes skull.. hihi hon ville att vi skulle ner på stan och köpa presenter till alla hennes vänner men jag satte stopp för det. (otroligt att jag fick sådan omtänksam dotter) Tindra har alltid varit sådan och vill göra saker hela tiden. (bästa dottern)
 
 
 
Så idag blir det tvätta kläder och baka lite gott.. WOW JAG ÄLSKAR SÖNDAGAR!!! För det är så avslappnade att tvätta och stå i köket och göra något gott. Rekommenderar att börja göra lite mer roliga saker på söndagar så slipper man avsky denna dag. Vilket typ alla jag känner gör.. Orka ogilla en veckodag.
 
 
 
Nu får jag väl sätta fart här hemma.. Imorgon börjar sportlovet för dottern. Sjukt taggad är jag för det är nog första gången på flera år jag är hemma den här veckan ♥ En vecka att hitta på en massa bus.. Okej det enda jag vet att vi ska göra än så länge är att ta en fika med Erika imorgon och sen ska vi även på bio och njuta av någon bra film.. Men sen vet jag inte om det blir kryssning denna vecka heller men det skulle vara roligt att göra något!! Nu tar vi en dag i taget så får vi se vad som sker den här veckan! Egentligen kanske jag inte får åka på kryssning då jag ska få barn om 1 månad.. helvete heller att jag ska sitta här hemma och glo!
 
 
VI/NI får ha en toppen vecka ♥
 
 
 
 

Äntligen!

2015-02-13 >> 12:54:29
 
 
Här kommer äntligen en bild där jag inte ser förjävlig ut eller skabbig, enda dagen den här veckan som jag verkligen orkat sminkat mig och fixat allt här hemma. Hoppas verkligen jag blir sjukskriven nu nästa vecka och att jag får vila upp mig inför förlossningen!
 
Ha en bra dag!

Tindra <3

2015-02-13 >> 09:52:44
 
 
Hej! Lillflickan är i skolan nu och jag är hemma och är sjuk från jobbet. Sovit som en kratta igen för jag vaknar upp flera ggr på nätterna pga smärtorna och Tindra är så gosig på morgonen som kommer in och ger mig en kram och meddelar att hon går till skolan osv. Jag älskar denna tjej väldigt mycket och har planerat lite saker nästa helg när man har pengar, så det får bli en biodag och köpa en massa gooooodis och dricka.
 
 
Hon ska även få åka till Göteborg på slutet av månaden så ska vi se en horseshow. Vilket jag aldrig har varit på och inte hon heller. Att göra något sånt här man aldrig gör annars är ett tecken för mig att jag älskar den där lillflickan. Hon vet även att när bebisen kommer så kommer den behöva gnska mycket uppmäksamhet men har lovat mig själv att aldrig puscha iväg henne för en bebis kommer in i våra liv. Hon och jag ska även ha våran tid tillsammans och göra saker utan bebisen så kommer få lite hjälp av mina vänner för detta ska lyckas, och det är jag tacksam för.
 
 
ÄLSKAR DIG TINDRA LINNÈA NILSSON KARLSSON ♥
 

Be real

2015-02-11 >> 20:44:05
Hej på er! Otroligt att jag slutade tidigt idag men ändå är jag sjukt trött. Hade en toppen dag med Josefine och Kim på jobbet och det är sånt här jag nehöver just nu, dock har jag haft foglossning hela dagen så har gått som en kråka.. Men tänkte att jag kan ringa en läkare när jag kommer hem!! Vilket jag gjorde men i telen säger telefonsvararen att telefontiden är över. Hemsidan sa helt annat att det var 15 minuter kvar. Jag blev lite bitter och tänkte att jag får väl gå till jobbet med värk och efter jobbet besöka bm.. Men hon kommer bara att säga att jag ska ta korta steg och böj på knäna..! Såklart hjälper det en liten del men inte allt. Så varje dag efter jobbet har jag ont att jag inte ens kan ligga ner och vila. Svinooooont att jag vaknar på nätterna och känner lilla minsta värk när jag rör på mig.. ajajajajajajajaaj! Måste fixa sjukskrivningen nu för säger de att jag ska jobba tills jag föder så kommer jag vara helt död.. Så får hoppas att min BM är snäll och kontaktar en läkare åt mig. Nu ska jag lägga mig i soffan och vila innan jag ska lägga mig! Fixade mat förut och matlådor så mat har vi här hemma ett tag.. hihi.. Men ha en bra kväll och hoppas ni kan sova! xx Annica
 
 
 
 

Min åsikt om PANIK

2015-02-09 >> 21:49:43
 
 
 
 
Hej! I detta inlägg vill jag skriva om panik..
 
 
Panik för mig betyder att detta är något som inte är bra. Jag fick panik rätt ofta förut. Många gånger pga exet eller när dottern var iväg så fick jag en sådan känsla inom mig att något kommer att hända henne! Jag visste att hon var med sin pappa men jag kände ingen tillit till honom. Men fick prata med socialen om detta för jag berätta att varje gång hon åkte så fick jag panik och de sa till mig att känns det inte bra att släppa iväg henne till honom så behöver jag inte göra det. Jag har nu börjat sätta ner foten när det gäller det här och gör alltid en skriftlig krav till honom som han ska skriva på innan hon åker iväg, eftersom det blir en trygghet för mig om han skulle jävlas med mig så bryter han det han har skrivit under så får han skiten, jag blir då mindre stressad och mindre panikångest att något ska gå åt helvete. Det var även en tid i mitt liv som jag fick stå ut med "Exet" i 6 månader, jag ville inte åka hem för åkte jag hem så skulle jag får en massa skit som skulle leda till panikångest. Nu efter detta så har jag lärt mig en läxa och har blivit mer "ensamvarg". Jag är rädd att inleda ett förhållande med någon helt för jag känner den där rädslan att jag blir instängd i mitt egna hem och gjorde jag något som personen inte tyckte om så fick man skit, det var så illa att jag grät varje dag och n'r jag var inne i lägenheten så fick jag ALDRIG sitta vid datorn som jag gör just nu, men satt jag här så satt han bredvid mig och skulle ha koll på vad jag gjorde typ som man skulle ha haft en uggla sttandes på axeln. Jag slutade blogga ett tag för paniken kom fram mer och mer, och han hota mig varje dag med att lämna mig om jag inte gjorde som han sa. Det var den tiden jag fick den där rädslan att bli lämnad ensam och ingen skulle vilja ha en trasig tjej som är sårbar, men jag kunde inte säga orden att han skulle lämna mig ifred för det var för jobbigt. En dag så hade han tagit alla sina saker och stuckit hem till "skaune" och då insåg jag att jag är fri från allt och kände att paniken hade lättat. Så idag har jag lärt mig att man inte ska vara beroende av någon annan utan man ska vara beroende av sig själv och man ska njuta av livet och göra det man vill göra.
 
 
 

Sunday…I love you

2015-02-08 >> 19:22:24
Wow.. Varför är jag så nöjd med denna vagn. Hade tänkt att ta kort på rummet men insåg att jag har inte köpt saker till sängen ännu så det ser bara dumt ut!! Nu till vagnen.. hihi! Tittade på andra vagnar men jag är mer för såna här vagnar för man kan ändra på styret så barnet åker framlänges och baklänges. Kan inte bli bättre att bebisen kan ha denna vagn och sen när den blir 6 månader så tar man ut mjukliften så har man en sittvagn! Vad mer ska man begära?
 
 
P.s Om ni ska köpa en vagn så åk till babyproffsen i Linköping.. De är verkligen hjälpsamma och visar en hur man får ihop vagnen och ta fram den billigaste vagnen åt en om man säger till dem att man inte har råd med deras dyraste vagnar.
 
 
 

Bed Of Lies

2015-02-08 >> 17:09:59
Hej på er! Sitter vid datorn efter en rolig helg med en kära vän (för en kompis kom hit i fredags och åkte hem idag), hon och jag har inte setts sen förra året i Maj. Har alltså varit "osams" men sen insåg vi att det är så barnsligt att vara osams så vi bestämde att vi skulle ses denna helg och hitta på saker tillsammans.. Blev tyvärr trött och hade foglossning så vi kunde inte bowla som vi hade planerat..! Aja men hon förstod mig så det blev en tur till Linköping och köpte barnvagn, det blev en väldigt snygg vagn så är väldigt nöjd med den.. Men vi var även på Dollarstore i Söderköping och handlade lite snabbt. I helgen så fixa vi nere i förrådet och slängde ut en hel drös med saker och tog upp Tindras gamla leksaker som bebisen ska .. Vilket var skönt att hon hjälpte mig med det. Vi lagade även en middag som var supergod. Kollade även på film och snackade skit om allt vi kunde komma på, tycker det är skönt att kunna få prata av sig!!! Så fixa hon även spjälsängen så nu är det i mitt rum men vi ska försöka måla om den om jag orkar.. hihi! Men nu ska jag fortsätta tvätta kläder och sen börja baka.. Så vi hörs senare för jag tänkte ta kort hur rummet ser ut just nu!! xx Annica
 
 
 
 
 
 

Hopeful

2015-02-06 >> 22:46:34
 
Ett ord som Hopeful får mig att hoppas på kärleken och hoppas att allting blir bra till slut. Detta gör kanske ont för stunden att se andra människor som har hittat sin kärlek och allting går bra för dem.. Vilket är bra för dem. Idag är jag bara glad att jag har mina vänner och min dotter som finns här för mig. Är väl dags att hoppas att kärleken hittar mig någon gång. XX Annica
 

5 tips för en simpel städerska

2015-02-05 >> 18:07:45
 
 
Hej! Tänkte skriva lite tips om städning eftersom jag är en simpel städerska som väntar mitt andra barn så varför inte. Ni behöver inte läsa dem alls!
 
 
1. Produkterna som säljs i affären (badrumsrent och köksrent osv). När du bara kan ta en flaska universal för den är lika kraftfull som de andra fast människor tror inte det för det står ju tydligt på flaskan KÖKSrengöring. Om du vill spara pengar så räcker det med en sådan flaska, sen tar du en tom flaska med vatten och diskmedel som du torkar rent på ytor som du kommer åt. Så kommer vi till fönster så räcker det också vara med vatten och diskmedel så blir det lika fina som jag gör dem.
 
2. Om du inte orkar städa alls om dagarna så skaffa hemstäd veckovis eller varannan vecka. Och då kommer det säkert 2 trevliga tjejer som är kunniga inom städningen och tar hand om städningen som du vill ha det. Och tänk att det är tiden som avgör hur mycket man hinner så har du valt 2 timmar så är de där 1 timme x 2 pers. Du kan sitta hemma i lugn och ro och se på när vi städar eller åka iväg och komma hem till ett fint hem.
 
3. I städvärlden så håller vi på med olika saker varje dag. När som helst kan vi hamna på sanering (råttsanering=en massa råttor osv.), byggstädning med massa byggkarlar som springer omkring, företagstäd, hemstäd och flyttståd. Så ibland kan det blir stressigt för oss för vi får information vad vi ska göra men när man kommer dit så ser situationen helt annorlunda ut. Men det är bara att göra sitt jobb och hoppas att man blir uppskattad av det man gör.
 
4. Tänka på kroppshållningen och hur vi hantera våra verktyg för risken finns att vi böjet ryggen istället för benen, och det är många som blir sjukskrivna inom städyrket tyvärr för vi har inte den utbildningen hur vi ska göra med kroppen. Det kanske vore något eller att jobbet har ett eget gym som städerskorna har tillgång till efter jobbet eller under rasten för att träna upp vissa delar.
 
5. Det viktigaste för oss är att kunden blir nöjd med det vi gör. Om de har klagaomål så är det inte negativt utan mer att vi ska tänka på det nästa gång och kanske ska städa så hos de andra med. Försök att vara trevlig och le mot kunderna och få lite mer personlig kontakt så de även förstår att du är ingen maskin, eller en simpel städerska som många där ute kallar oss, de får en bild att du är en människa med känslor och är som dem men har valt ett annat yrke.
 
 
Hoppas de här tipsen var något att ha!
 
 
Kram
Annica
 

Lovely wednesday

2015-02-04 >> 20:43:07
Hejsan! En underbar dag med jobbet och dottern! Är egentligen inte frisk från min migrän ännu men försöker vara positiv och göra roliga saker med dottern. Träffade en person som köpte Tindras klänning så Tindra tjänade 35 kr idag. Idag har vi även haft mini/lill-lördag här hemma, när vi har det så kör vi all in, det blev chips&dipp&cola och till middag blev det pannkakor! En väldigt underbar dag förutom migränen <3
 
 
 
 
 

Vad kärlek betyder för mig! LIVSKVALITÉ

2015-02-03 >> 21:25:51
 
Kärlek kan betyda mycket, vi alla har olika sorters kärlek. Jag får och ger min kärlek till mina barn, även till mina närmaste vänner. Kärlek behöver inte komma från en partner, tråkigt att många tror att äkta kärlek kommer från sin pojkvän/flickvän. Det är viktigt att få kärlek varje dag för det är den som får en att hoppas att livet kommer bli perfekt, för mig blir jag bara glad när jag får umgås med dottern en hel dag eller känna bebisen sparka därinne. Den kärleken jag får av dem kan ingen annan ge mig.
 
 
Ena dagen är inte den andra lik, kan säga att det är det som gör mig så glad att vi har sådan fin kontakt tillsammans och allt jag gör, gör jag för barnen. Jag kan ibland känna mig värdelös och oälskad av andra men direkt när Tindra ger mig en kram/puss och vi gör lite småsaker tillsammans så känner jag mig älskad och perfekt. Så mina barn ångrar jag ingenting med här i livet eftersom det är dom som gör att jag går upp på morgonen och ser till att vi har mat på bordet och jag ser till att vi har roligt. Men även visa dem att pengar är inte allt här i livet utan att bara man har tak över huvudet och mat och har kärleken vid liv så mår alla bra. Jag vill inte byta mitt liv mot Anna Ankas liv direkt. Man är nöjd med det lilla man har och uppskattar varandra mer. Enligt mig så tycker jag fler mammor/pappor borde mer umgås med sina barn och sluta lägga sin energi på att leta efter det rätta kärleken för den rätta kärleken har ni redan hemma men det är ett plus om det kommer in en annan i erat liv som kan ge er samma kärlek som era barn. Stressa inte fram något och låt barnen få samma kärlek som de ger till er. Jag har många år trott att jag skulle må bättre av att ha någon kille/man i mitt liv som en trygghet men kan jag inte älska mig själv eller ge kärlek till mina barn så hur ska jag kunna ge kärlek till honom. Många av mina vänner gnäller och klagar att de inte får kärlek och att de kommer leva ensamma med sina barn resten av sina liv.! Jag blir ledsen samtidigt irriterad eftersom det låter som de inte får någon kärlek från sina barn bara just från mannen/kvinnan. Men visst vill man ha familjelivet med någon men det ska inte vara ett tvång och jobbigt för att bevara den. Jag brukar säga till dem att börja älska er själva och ta var på de personer som ger er äkta kärlek, eftersom jag har själv varit där en gång i tiden att jag mådde dåligt att jag var ensam med mitt barn och såna saker. Det är tur att jag insåg det efter några år att man ska inte tvinga ut kärlek från någon utan uppskatta den kärlek man redan har och älska dem lika mycket. Nu har jag skrivit väldigt lång blogginlägg om detta som får er att somna framför datorn men hoppas ni förstår vad jag menar.
 
 
 
Kram
Annica
 

Vad är arbetsmiljö?

2015-02-02 >> 21:45:14
Hej! Begreppet arbetsmiljö finns i alla arbeten som städ, it branchen m.m. Bra och dåliga arbetsmiljö finns överallt. Såklart kan man göra något åt det om chefen lyssnar eller eran skyddsombud kan hjälpa er.
 
 
Bra arbetsmiljö på mitt jobb är om utrustningen vi har på jobbet skyddar oss från lukt som har bildat farligt ämne, ljud från byggnadsarbeten, kemikalier som är frätande, maskiner som är trasiga, stress och få ta rast/vilopaus.
Målsättningen för det ska funka så ska arbetsgivaren ta ansvaret och även se till att företaget har en skyddsombud som ser till att det går rätt till. Du ska gå till chefen och berätta om det är något som bör förändras på företaget men händer inget så ska du gå till skyddsombudet som pratar med chefen åt dig. Händer inget så kan skyddsombudet gå vidare med detta till Arbetsmiljöverket och då tar de upp ärendet och kollar upp problemet. Man kan då hoppas att det sker saker inom företaget om det finns något att ändra på, man ska trivas och känna sig säker på sin arbetsplats. Såklart så har alla företag nackdelar och det kommer vi aldrig komma ifrån.
 
 
Jag jobbar med lokalvård och i början skämdes jag att jag hade det som yrke men jag har iaf ett jobb så varför ska jag skämmas. Men många tror att det är ganska lätt och simpelt jobb att ha, detta gör mig irriterad som vem som helst kan göra exakt som jag gör. För lätt är det inte alls för vi får stå ut med avföringslukt, ljud som är höga att man skulle behöva hörselkåpor, vi använder kemikalier som är farligt att få i ögonen eller munnen, vi använder maskiner och redskap som kan skadas oss, stressen finns där varje dag och rast hinner vi inte ibland att ta pga schemat/sjukdomar. Jag är nu gravid i 8:e månaden och göra exakt samma saker som jag gjorde innan jag blev gravid men bara långsammare för min kropp orkar inte med samma tempo. Hur jag gör för att slippa det dåliga arbetsmiljön är att jag säger ifrån om något är galet.
 
 
Har har vi lite om arbetsmiljön. Detta bästa är nog att söka om det och få mer svar på era frågor för jag är bara en simpel städerska.
 
 
 

Love me like you do

2015-02-01 >> 20:22:00
Hejsan svejsan! (och inlägget kommer nog vara ganska tråkig idag...) ja för jag har enbart haft migrän hela dagen.
 
 
 
Haha igår så sov Tindras kompis över och vi kollade på tv och de fixade naglarna och gjorde slime, därefter så ville de vara vakna lite längre men jag orkade inte så jag la mig och sov.. Och idag när jag vaknade så kändes det som mitt huvud hade varit iväg inatt och festat loss och min kropp har stannat kvar i sängen.. Fick en sådan bakfylla känsla och jag tänkte att det är nog för jag har sovit dåligt inatt. Köpte Aloe Vera häromdagen så jag tog den imorse och tänkte att den kanske skulle hjälpa mig på traven att bli bättre. Lilla jag hade fel.. Såååååååå det blev värre! Såklart så fick jag migrän och jag tog en alvedon och hoppades att det skulle släppa.. Det blev värre och värre. Jag har fortfarande migrän och jag har varit ute och gått för att få frisk luft och äta mat vågar jag inte göra för jag kommer bara att kräkas. Det är inte roligt med det här skiten och man känner sig så handikappad.. den gör att man inte kan göra saker som man brukar göra. Sjukt jobbigt! Det går nog över tills imorgon när jag har sovit minst 8 timmar i ett tyst och mörkt rum. Man kan alltid hoppas.. Det är jobbdag imorgon och jag har inte råd att vara hemma. Jag har räkningar att betala och jag har en inköpslista som jag vill köpa till lägenheten.. Ska man få något här i livet så får man jobba ihjäl sig. Kommer bli bättre med allt inom en snar framtid. Hoppas det iaf.
 
 
 
Har planerat att en tjejkompis ska komma till mig i helgen, hon och jag har inte haft kontakt på ca 6 månader och inte setts sen maj. Nu har vi bestäämt att vi ska ses denna helg.. Så på fredag kommer hon och då ville hon shoppa på stan!! Lördag blir det dollarstore och på kvällen blir det bowling.. hihih.
 
 
Juste det så har jag bett en person i mitt liv att lämna mig ifred för gott.. Han är en underbar människa men han sårar mig lika mycket som han ger mig glädje.. bir nog bäst såhär för oss båda! Tur att jag har blivit en såpass stark person att jag kan be folk lämna mitt liv utan att det kommer tårar. Men om några år kanske jag ändrar mig men just nu vill jag inget..!
 
 
 
Ha en underbar kväll! God natt (bloggar mer imorgon)
 
 
xx Annica