Dagens tips

2014-03-26 >> 16:00:59
Tips för fett hår

Blir ditt hår fett snabbt? Känns det ständigt smutsigt och ofräscht? Ingen fara. Med några enkla knep kan man råda bot på problemet. Ett misstag som många gör är att tvätta håret för ofta. Det är inte bra att tvätta håret var och varannan dag. Det gör att håret blir fett alltför fort. Håret får en överproduktion av talg, som gör håret fett. Testa att tvätta håret 1-2 gånger i veckan. Till en början kan det kännas svårt, men ditt hår kommer att vänja sig, och tacka dig.

Det kan också vara bra att investera i ett bra torrschampo. Det är verkligen räddaren i nöden för ett fett hår som inte hinner tvättas.

Kanske använder du ett schampo som inte passar din hårtyp. Rådfråga din frisör. Det kan vara värt att lägga några extra slantar på ett riktigt bra schampo. Tricket är att hitta ett schampo som stabiliserar din hårbotten utan att torka ut den. Det finns flera serier av schampo och balsam som är anpassade för ett fett hår.

Många tvättar håret varje dag för att undvika att det ska bli fett. Men egentligen är det just där som problemet ligger. Det blir en ond cirkel, so bara kan brytas genom att tvätta håret mera sällan. Då kommer din hårbotten att stabiliseras.

Puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback