Populärt med Kändisar i Poker

2014-04-22 >> 23:40:00
Populärt med Kändisar i Poker

Att spela poker har blivit en stor fluga under de senaste 10 åren, mycket tack vare att det blivit så lättillgängligt att spela på nätet och den stora plats pokern har fått i media, och att många Hollywoodkändisar har varit med i olika tävlingar och turneringar på teve. Även de som i vanliga fall kanske inte alls skulle titta på ett program där folk spelar poker, satt som klistrade varje vecka under Celebrity Poker Showdown, ett spelprogram från USA med bara kändisar som tävlade mot varandra som gick under 2003-2006. Det som gjorde detta program så omåttligt populärt var nog dels att många fick en inblick i hur man spelar poker, Texas Holdem i det här fallet, och att det faktiskt inte är så svårt att lära sig men tar en livstid att bemästra. Det lockade säkerligen många att prova att spela hemma med vänner och bekanta, vilket i sig bara ökade intresset ännu mera. En annan sak som gjorde teve-programmet så populärt var att man fick se kändisar i ett nytt ljus som privatpersoner där spelet avslöjade om de var bra eller dåliga förlorare, eller hur kluriga och smarta de kunde vara genom hur de spelade. Och detta är förstås en annan del med vad som är så fantastiskt med just poker, det psykologiska spelet bakom vilka drag man gör.
 
 
Kändisar som Blivit Vinnare

Många kändisar spelar poker på fritiden och vissa har blivit väldigt framgångsrika på detta. Oscarsnominerade skådespelerskan Jennifer Tilly är en av dem. Hon var tidigare gift med producenten bakom teveserien The Simpsons som var en flitig pokerspelare, och kanske var det genom honom som hon själv började spela, eller efter att ha varit med i just Celebrity Poker Showdown. 2005 vann hon ett armband i åtråvärda World Series of Poker (WSOP) för damer där hon slog ut 600 andra tävlande, och hon har vunnit många andra pokertävlingar och är numera tillsammans med pokerproffset Phil Laak. En annan kändis som har gjort sig ett namn även i pokervärlden är skådespelaren Ben Affleck. Affleck har regelbundet spelat poker på både mindre lokala events och stora tävlingar och turneringar som WSOP. Han har även hyrt in olika pokerproffs för att bli bättre på att spela, som exempelvis legendariska Annie Duke som bl.a. coachade honom till en vinst i California State Poker Championship 2004, vilket gav honom en plats i finalomgången av World Poker Tour.
 
 
Ett Svenskt Proffs i Poker

Visste du att vi faktiskt har en svensk storstjärna inom poker? Under användarnamnet Isildur1 slog Viktor Blom igenom med dunder och brak och ådrog sig stor uppmärksamhet på bara några månader 2009 genom sina snabba framgångar. Att han dessutom dröjde med att avslöja sin riktiga identitet skapade vilda spekulationer och gjorde att det skapades ett mytomspunnet drag över honom. Det ryktades att det var en ung svensk, men ingen visste hans riktiga namn förrän det började gissas kring ifall det kunde vara en spelare som tidigare hade användarnamnet Blom90 som spelade på samma aggressiva sätt, något han först förnekade men till slut gick han ut i media och erkände att det var han. Hans väldigt aggressiva spelstil har inspirerat många andra runt hela världen att spela på samma sätt. Han har fått stor uppmärksamhet runt hela världen och är en av skaparna av The Professionals på pokersajten Full Tilt Poker där du kan spela mot ett gäng av de mest framgångsrika pokerproffsen i världen, däribland Blom. Från att ha varit en helt okänd och hemlig spelare av nätpoker har Viktor Blom blivit en världsstjärna. Han spelade nyligen mot norska skidåkaren Petter Northug på Full Tilt Pokers highstakesbord där han överraskande nog blev utslagen av norrmannen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback