Mina Gangsters

2012-10-06 >> 10:26:34
 
Den här helgen är ju perfekt och ha afternoon tea med sina vänner eller med sin pojkvän och bara njuta av hösten utanför fönstret, några kanske inte ens dricker te men det går lika bra med att dricka kaffe eller saft också, passar alla åldrar att h afternoon tea man måste inte vara 40+.


Det ni ska göra är att bjuda dem på smaskiga mackor eller kakor, mina tips kommer här. Brygg te/kaffe eller blanda saft och duka bordet. Helst så det känns hemtrevligt!
 
 
Sandwiches
 

Ingredienser

8 st

4 skivor vitt formbröd
4 skivor mörkt formbröd

Gurkfyllning:
1 1/2 dl grovriven gurka
1/2 dl Kesella kvarg
1 krm salt
2 msk klippt kryddkrasse

Laxfyllning:
1 dl Kesella kvarg
1/2–1 msk riven pepparrot
1 tsk pressad citronsaft
2 skivor rökt lax
 

Gör så här

Gurkfyllning:
Pressa vattnet ur gurkan. Blanda gurka, kvarg, salt och krasse.
Bred fyllningen på 4 brödskivor. Tryck ihop dem. Skär bort kanterna och dela i 4 delar.

Laxfyllning:
Blanda kvarg, pepparrot och citronsaft. Bred fyllningen på 4 brödskivor. Lägg på laxen.
Tryck ihop dem. Skär bort kanterna och dela i 4 delar.

 

Engelska miniscones
 

Ingredienser

16 st

4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
50 g Svenskt smör
1 dl mjölk
3/4 dl vispgrädde

Pensling:
2 msk vispgrädde
 

Gör så här

Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i mjölet. Rör i mjölk och grädde. Arbeta ihop till en deg. Platta ut degen på mjölad bänk till en 2 cm tjock platta. Ta ut 16 rundlar med ett litet glas, ca 4 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med grädde. Grädda i mitten av ugnen 10–12 min. Servera dem varma med tillbehör.

 

Variationer:

 

Ostscones:

Tillsätt 1 dl riven Kvibille cheddar och 1/2 dl hackade valnötter i mjölet.

 

Morots- och apelsinscones:

Tillsätt 1 dl finriven morot och rivet skal av 1/2 apelsin i mjölet.

 

 

Chokladmuffins med frosting
 

Ingredienser

16-20 st

150 g Svenskt Smör
2 ½ dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Frosting:
50 g Svenskt Smör
250 g Kesella kvarg vanilj
16–20 färska körsbär eller andra bär
 

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Klicka ut smeten i pappersformar. Grädda i mitten av ugnen 12–14 min. Smält smöret till frostingen och låt det svalna. Rör ner kvarg. Bred frosting över muffinsen och låt stelna i kyl. Garnera med t ex körsbär.


 




Kommentarer
Postat av: Nina

mums!!!


Jag ville bara passa på att tipsa om hur du kan vara med i en giveaway i min blogg. Det är hur enkelt som helst att delta, och man kan vinna en hel drös produkter från Australian Bodycare! Kika gärna in här: http://ninakaufmann.se/2012/august/giveaway-australian-bodycare.html

Om du är intresserad, ursäktar jag :) kram!

2012-10-10 @ 17:19:07
URL: http://ninakaufmann.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback